Namastite kvadratni kalup za tortu 20x20 cm. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte sve sastojke za sirup, zakuhajte i pustite da se krčka 10 minuta te skinite s vatre i ostavite sa strane.
U zdjeli pomiješajte griz, brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo i ostavite sa strane.
Mikserom miksajte dok se šećer, jaja, ulje, ekstrakt vanilije, naribana limunova korica i jaja dobro ne sjedine.
U mokre sastojke dodajte smjesu brašna i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Izlijte smjesu u namašćen kvadratni kalup i pecite 25 do 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
Ostavite da se kolač hladi u kalupu ½ sata do 1 sat, a zatim ga izrežite na 9 kvadrata i polako ulijte sirup.
Možete ga poslužiti odmah samog ili posutog mljevenim pistacijama, kokosovim pahuljicama, šlagom...