Koristite kalup dimenzija približno 40x20 cm. Kore za baklavu složite jednu preko druge pa sve skupa prerežite na dva jednaka dijela (prilagodite tako da komadi odgovaraju veličini kalupa).
Kalup za pečenje premažite uljem.
Napravite nadjev: jaja i šećer pjenasto umutite mikserom. Dodajte ostale sastojke: 250 ml ulja, kokos, prašak za pecivo i kiselo vrhnje.
Promiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
Složite baklavu: jednu koru složite u kalup za pečenje, poprskajte s malo ulja pa složite drugu koru. Preko druge kore rasporedite nadjev sve do rubova kora.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, a na kraju završite s dvije kore (poprskajte obje s malo ulja).
Baklavu odmah izrežite na kvadrate, zatim svaki kvadrat izrežite dijagonalno da dobijete dva trokuta.
Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.
Pripremite sirup: u loncu pomiješajte vodu i šećer. Kratko kuhajte pa dodajte vanilin šećer i limunov sok. Prohladite na sobnoj temperaturi.
Pečenu vruću baklavu prelijte mlakim sirupom.
Tijekom hlađenja sirup će se upiti - baklava će lijepo upiti sav višak tekućine i ostat će sočna.
Baklava će biti najukusnija drugi dan. Za vrijeme hlađenja možete je povremeno pritisnuti plehom kako bi bila kompaktna i kako bi se arome bolje spojile.