Svježi kvasac izmrvite pa mu dodajte pola količine šećera i prelijte s pola količine toplog mlijeka (ne smije biti vruće jer se kvasac neće dignuti).
Ostavite desetak minuta da se zapjeni. Dodajte ga u brašno pomiješano s ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Podijelite u 4 dijela pa svaku lopticu malo pobrašnite i sve skupa pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok radite nadjeve.
Za svaki nadjev izmiješajte sve nabrojane sastojke. Mlijeko mora biti vruće da "pofuri" orahe i mak i tako će nastati guste smjese za mazanje po tijestu.
Svaku lopticu tijesta razvaljajte u pravokutni oblik pola centimetra debljine. Dva komada tijesta premažite nadjevom od oraha, a druga dva nadjevom od maka.
Svako premazano tijesto zarolajte u štrudlicu i stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Ovdje je taman onaj veliki lim iz pećnice i tu stanu sve četiri štrudlice. Nemojte ih previše stisnuti jednu uz drugu, razmaknite koliko je to moguće.
Pokrijte lim sa štrudlicama čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu sat vremena, a možete i preko noći u hladnjaku ili na nekom mjestu u kući koje je hladnije (npr. špajza u kojoj nema radijatora).
Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva. Ubacite štrudlice i pecite oko 45 minuta. Dobit će zlatnu boju po vrhu. Izvadite van i skroz ohladiite, a onda ih režite. Posipajte šećerom u prahu.