Steline lepinje za kebab

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 8min
KompliciranostTežina
Cijena
Steline lepinje za kebab by Stela Erdeg Stela Erdeg
Steline lepinje za kebab by Stela Erdeg Stela Erdeg

Lepinje po receptu Stele Erdeg iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12
2 vrećicesuhog kvasca
1 žličicašećera
2 žličicesoli
250 mlmlake vode
300 mlmlakog mlijeka
250 gjogurta ili kiselog mlijeka
1 kgglatkog brašna

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojka zamijesite ljepljivo tijesto. Pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite da se tijesto udvostruči.


2 Odvojite u kugle

Izlijte tijesto na pobrašnjenu površinu (ništa ne mijesiti), odvojite rukama tijesto na 6 komada i samo lagano oblikujte kugle.


3 Pustite da se dižu

Opet ostavite pokriveno da miruje i da tijesto naraste.


4 Oblikujte

Svaku kuglu dobro rukama utisnite, to jest spljoštite (do debljine prsta) i s velikom čačkalicom (za ražnjiće) vodoravno i okomito stisnite tako da napravite mrežu (tako vam nastaju mjehurići).


Možete ponoviti par puta u razmaku od cca 5 minuta.


5 Upalite pećnicu i ispecite

Pećnicu zagrijjte na najveću temperaturu i rešetku stavite skroz gore.


Pecite ih cca 8 minuta, odnosno dok se ne napuhnu i blago porumene. Zamotajte ih u krpu pa koristite za kebab, uz ćevape ili što želite.