Kajino tijesto za pizzu

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Kajino tijesto za pizzu by Kaja Florijanić Kaja Florijanić
Kajino tijesto za pizzu by Kaja Florijanić Kaja Florijanić

Tijesto za pizzu po receptu Kaje Florijanić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
8
600 mlmlake vode
20 gsvježeg kvasca
1 žličicasoli
1 kgbrašna tip 00 (ili glatko)

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U vodu prvo stavite sol i desetinu brašna pa miješajte.


Kad se to sve sjedini stavite kvasac i rukama sve povežite.


Lagano dodavajte ostatak brašna. Mijesite barem 15 minuta. Mora biti mekano pod prstima, ali ne smije se lijepiti.


2 Pustite da se digne

Tijesto odstoji dok se lijepo digne (45 minuta do sat vremena), a nakon toga slažite loptice i one se moraju dignuti.


3 Oblikujte prstima

Nemojte valjati valjkom nego prstima "gurajte" tijesto da ga oblikujete u krug.


4 Može stajati u hladnjaku

Ako ranije zamijesite tijesto stavite loptice u hladnjak i prije nego počnete slagati pizze izvadite ih barem sat vremena van na sobnu temperaturu - taman da se zgriju dok pripremate umak, ribate sir, sjeckate šunku ili povrće.