Toplo mlijeko stavite u zdjelu pa u nju dodajte kvasac, šećer, jaje, žumanjak i otopljeni maslac. Pjenjačom miješajte dok se sastojci ne sjedine. Špatulom ili drvenom žlicom umiješajte brašno i sol. Miješajte dok se tijesto ne počne formirati tijesto.
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite otprilike 8 do 10 minuta.
Tijesto prebacite u dobro nauljenu zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže sat vremena ili dok se ne udvostruči.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi na dimenzije pravokutnika.
U manjoj posudi pomiješajte šećer i cimet. Ravnomjerno rasporedite omekšali maslac po tijestu, a po njemu pospite mješavinu šećera i cimeta. Prstima utrljajte smeđi šećer u maslac.
Tijesto zarolajte tako da krenete rolati širu stranu, a rubove tijesta dobro zatvorite. Nožem ili koncem izrežite rolice na debljinu od 3 cm.
Cimet rolice prebacite u nauljeni okrugli kalup, prekrijte folijom i ostavite na toplom 45 minuta.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Pecite 20 do 25 minuta ili dok rubovi blago ne porumene. Ostavite da se ohlade dok pripremate nadjev.
U zdjelu srednje veličine stavite krem sir, maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijte glatku smjesu. Premažite po cimet rolicama i odmah poslužite.