Najbolje cimet rolice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Najbolje cimet rolice by Shutterstock Shutterstock

Donosimo recept od kojeg će vam cijela kuća mirisati na cimet. Za pripremu ovih mirisnih, mekanih i slasnih cimet rolica trebat će vam ipak nešto više vremena. Toplo tijesto, nadjev od cimeta i preljev od krem sira dobitna su kombinacija za nadolazeće hladne dane. 


Sastojci

Broj porcija
9

Tijesto

90 mltoplog mlijeka
2¼ žličicesuhog kvasca
50 gšećera
1jaje
1žumanjak
60 mlrastopljenog maslaca
380 g glatkog brašna
¾ žličicesoli

Nadjev

150 gsmeđeg šećera
1 žlica + 1½ žličicemljevenog cimeta
55 gmaslaca, sobne temperature

Preljev

110 gkrem sira
40 gmaslaca, sobne temperature
80 gšećera u prahu
½ žličiceekstrakta vanilije

Priprema

Tijesto

1 Sjedinite sastojke

Toplo mlijeko stavite u zdjelu pa u nju dodajte kvasac, šećer, jaje, žumanjak i otopljeni maslac. Pjenjačom miješajte dok se sastojci ne sjedine. Špatulom ili drvenom žlicom umiješajte brašno i sol. Miješajte dok se tijesto ne počne formirati tijesto.


2 Mijesite tijesto

Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite otprilike 8 do 10 minuta. 


3 Ostavite da tijesto naraste

Tijesto prebacite u dobro nauljenu zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže sat vremena ili dok se ne udvostruči. 


4 Razvaljajte tijesto

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi na dimenzije pravokutnika. 

Nadjev

5 Rasporedite nadjev

U manjoj posudi pomiješajte šećer i cimet. Ravnomjerno rasporedite omekšali maslac po tijestu, a po njemu pospite mješavinu šećera i cimeta. Prstima utrljajte smeđi šećer u maslac. 


6 Zarolajte

Tijesto zarolajte tako da krenete rolati širu stranu, a rubove tijesta dobro zatvorite. Nožem ili koncem izrežite rolice na debljinu od 3 cm. 


7 Ostavite da tijesto naraste

Cimet rolice prebacite u nauljeni okrugli kalup, prekrijte folijom i ostavite na toplom 45 minuta. 


8 Pecite

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Pecite 20 do 25 minuta ili dok rubovi blago ne porumene. Ostavite da se ohlade dok pripremate nadjev.


Preljev

9 Miksajte

U zdjelu srednje veličine stavite krem sir, maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijte glatku smjesu. Premažite po cimet rolicama i odmah poslužite. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.