Toplo mlijeko stavite u zdjelu pa u nju dodajte kvasac, šećer, jaje, žumanjak i otopljeni maslac. Pjenjačom miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Špatulom ili drvenom žlicom umiješajte brašno i sol. Miješajte dok se tijesto ne počne formirati tijesto. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite da postane glatko, otprilike 10 minuta.
Tijesto prebacite u dobro nauljenu zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže sat vremena ili dok se ne udvostruči.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi u oblik pravokutnika. Bitno je da ima "kutove" kako biste maksimalno iskoristili tijesto i da vam rolice iz sredine štruce ne budu deblje od ovih s kraja.
Pomiješajte šećer i cimet. Ravnomjerno rasporedite omekšali maslac (što je topliji, bit će ga lakše razmazati) po tijestu, a po njemu pospite mješavinu šećera i cimeta.
Tijesto zarolajte tako da krenete rolati širu stranu, i to čvrsto (ne stezati) da imate lijepi kružni presjek. Nožem ili koncem izrežite rolice na širinu od 3 cm.
Cimet rolice prebacite u nauljeni kalup (a može i obložen papirom za pečenje), prekrijte čistom krpom i ostavite na toplom pola sata do 45 minuta.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Pecite 20 do 25 minuta ili dok rubovi blago ne porumene. Ostavite da se prohlade dok pripremate preljev.
U zdjelu stavite krem sir, omekšali maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijte glatku smjesu. Premažite po cimet rolicama i poslužite.