Dizane rolice s makom i čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
2h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Dizane rolice s makom i čokoladom
Dizane rolice s makom i čokoladom
Dizane rolice s makom i čokoladom
Dizane rolice s makom i čokoladom
Dizane rolice s makom i čokoladom
Dizane rolice s makom i čokoladom

Koliko puta vam se dogodi da ‘sezonski’ slatkiši zapnu u ladici i zaboravite na njih. U ovom receptu je to bio slučaj sa Lindtovim uskršnjim zekom, isto može biti s čokoladnim Djedom Mrazom.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

450 gglatkog brašna
35 gsvježeg kvasca
200 mltoplog mlijeka
60 gotopljenog maslaca
60 gšećera
1jaje
1žumanjak
½ žličicesoli

Punjenje

150 gmljevenog maka
100 mlvrelog mlijeka
40 gmaslaca
70 gkomadića tamne čokolade
30 gšećera
3 žlicedžema od šljiva
par kapi limunovog soka

Preljev

30 gotopljenog maslaca
60 gPhiladelphia sira sobne temperature
120 gšećera u prahu
½ žličiceekstrakta vanilije

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte razmrvljeni kvasac, toplo mlijeko i šećer i pustite da se digne desetak minuta na toplom.


U glatko brašno dodajte dignuti kvasac i sve ostale sastojke i zamijesite mekano i glatko tijesto. Ostavite da se diže oko sat vremena.


2 Napravite punjenje

U mlijeku rastopite maslac. Pomiješajte s ostalim sastojcima za nadjev.


3 Napravite rolice

Tijesto razvaljajte i premažite nadjevom. Zarolajte i narežite na "pužiće" veličine 3 centimetra.


4 Ispecite

Složite u nauljen lim za pečenje, pustite da se dižu još oko pola sata pa pecite na 185 stupnjeva oko 40 minuta.


5Prelijte preljevom

Sve sastojke dobro promiješajte, možete pjenjačom ili električnim mikserom, pa prelijte preko prohlađenih pečenih rolica.