Očišćeno salo pomiješajte s brašnom, pa između dva masna papira oblikujte kvadrat i ostavite sa strane dok pripremate tijesto.
Kvasac razmrvite pa prelijte toplim mlijekom, neka se zapjeni. Pomiješajte s ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Razvaljajte tijesto odmah (bez dizanja) pa na sredinu stavite sloj od sala. Preklopite da prekrijete salo i razvaljajte. Ostavite 15 minuta.
Opet razvaljajte i preklopite da dobijete slojeve. Ponovite to, uz dizanje od 15 minuta između valjanja, 4 do 5 puta.
Razvaljajte na pola centimetra debljine i režite kvadrate. Na sredinu svakog stavite žličicu pekmeza.
Preklopite tako da dobijete pravokutni ili oblik trokuta.
U nauljen ili masnim papirom obložen lim za pečenje stavljajte salenjake i pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta (to ovisi o koliko su veliki).
Pečene posipajte šećerom u prahu.