Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, jaja i rastopljeni maslac.
Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno da se tijesto ne lijepi, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko pola sata na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Dok se tijesto diže, napravite nadjev. Pomiješajte svježi sir, jaja i sol.
Razvaljajte na oko pola centimetra debelo i premažite pripremljenim nadjevom. Zarolajte i režite kolute debljine 1.5 do 2 centimetra.
Kad oblikujete pužiće, stavite ih razmaknute na lim za pečenje obložen masnim papirom. Ostavite da se dižu 20 minuta do pola sata.
Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Razmućenim jajem premažite pužiće pa stavite peći oko 25 minuta. Najfiniji su topli, no dobri su i drugi dan ako ih stavite u zatvorenu posudu da se ne posuše.