Kukuruzne kiflice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruzne kiflice by Shutterstock Shutterstock

Ove kukuruzne kiflice se brzo i lako pripremaju, a možete ih i puniti nadjevom po želji.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

1 kockasvježeg kvasca
200 mlmlijeka
2 žličicešećera
300 mlvode
1 žlicasoli
500 gglatkog brašna
150 mlsuncokretovog ulja

Premaz

1jaje
sjemenke sezama (po želji)

Priprema

1Aktivirajte kvasac

U toplom mlijeku otopite izmrv­ljeni kvasac sa šećerom i ostavite na 10 minu­ta da se digne.


2Umijesite tijesto

Kukuruzno brašno prelijte s kipućom vodom kako bi omekšalo.


Kad se malo ohladi, dodajte sve ostale sastojke i otopljeni kvasac, pa umijesite tijesto. Po potrebi dodajte još mlijeka, ali tijesto ne smije biti ljepljivo.


3Ostavite ga da se digne

Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči.


4Podijelite i razvaljajte

Tijesto podijelite na 8 dijelova i svaki razvaljajte u krug.


Svaki krug podijelite na 8 trokuta.


5Oblikujte kiflice

Na svaki trokut stavite nadjev po želji ili ostavite prazno pa zamotajte.


Složite na lim za pečenje oblo­žen papirom za pečenje i pustite da se dižu još 15 minuta.


6Premažite

Umutite jaje i njime premažite kiflice. Pospite s malo soli ili sezamom.


7Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 15 – 20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.