Kukuruzna ciabatta

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruzna ciabatta by Shutterstock Shutterstock

Recept za ukusnu, kukuruznu ciabattu koju brzo možete pripremiti kod kuće, u samo nekoliko koraka pripreme. Idealna uz razne obroke, ljeti uz salate ili za vrhunski sendvič, zimi uz jela na žlicu.

Sastojci

Broj porcija
8
300 gglatkog brašna
200 gkukuruznog brašna
50 gmasti
300 mlmlake vode
1 žličicasoli
1 žlicašećera
1 vrećicasuhog kvasca
malo kukuruzne krupice

Priprema

1 Umiješajte suhe sastojke

U posudi umiješajte oba brašna, kvasac, sol i šećer.


2 Izradite tijesto

Dodajte mast, ulijte mlaku vodu i mikserom izradite meko tijesto. Tijesto odlijepite od posude vukući ga prema sredini, pa podijelite na dva dijela.


3 Oblikujte tijesto

Svaki dio vlažnim rukama oblikujte u pravokutnik, stavite u namašćen i kukuruznom krupicom posut lim i pustite da odstoji oko 40-50 minuta, da ponovno naraste.


4 Pecite

Kada naraste, premažite vodom odozgo, posujte kukuruznom krupicom i pecite na 200°C oko 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.