Slavine lepinje

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavine lepinje by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine lepinje by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine lepinje by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine lepinje by Slava Hodak Slava Hodak

Jednostavne i ukusne lepinje, idealne uz ćevape, prema receptu čitateljice Slave Hodak iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4
500 goštrog brašna, tip 480
1 vrećicasuhog kvasca
300 mltople vode

Priprema

1 Pripremite kvasac

U posudi otopite kvasac u malo tople vode i pričekajte da se aktivira.


2 Pripremite tijesto

U posudi pomiješajte brašno i sol, dodajte preostalu vodu i umijesite tijesto, tekstura treba biti meka.


3 Ostavite da odstoji

Neka tijesto odstoji na toplom oko 30 minuta.


4 Oblikujte tijesto

Podijelite tijesto na 4 dijela i oblikujte u lopte. Ostavite da odstoji 15 minuta, a potom rukom utisnite da budu plosnati. Prije pečenja, na formirane lepinje možete nožem lagano iscrtati po 6 okomitih i 6 vodoravnih crta.


5 Pecite

Pecite 10 minuta na 250°C. Ako lepinje pripremate za ćevape, nakon pečenja ih kratko prepecite na ulju.