Šarena slana torta

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Šarena slana torta  by Shutterstock Shutterstock

Ova ukusna slana torta sa šunkom i sirom izgleda neodoljivo i sigurno će vas osvojiti svojim bogatim okusima.

Sastojci

Broj porcija
8

Kora

6jaja
1 žlicaulja
8 žlicabrašna
½ žličicesoli
5 gpraška za pecivo
2 žliceajvara
2 žlicesitno nasjeckanog peršina

Nadjev

300 gvrhnja
200 gkrem sira
100 gmajoneze
100 gribane gaude ili sira po želji
100 gnasjeckane šunke
sol prema ukusu

Priprema

1Umutite snijeg od bjelanjaka

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i umutite ih u čvrsti snijeg.


2Dodajte žumanjke

U snijeg dodajte sol, ulje i žumanjke pa sve sjedinite.


3Dodajte brašno i prašak za pecivo

Dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovo sve sjedinite u ujednačenu smjesu.


4Podjelite smjesu

Podijelite smjesu na tri jednaka dijela.


U jedan dio dodajte ajvar, u drugi peršin, a u treći dio nemojte ništa dodavati.


5Izlijte u kalup

U kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 30x40 cm, izlijte sve 3 smjese jednu pokraj druge i malo ih poravnajte lopaticom.


6Ispecite u pećnici

Pecite 20 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.


7Ohladite koru

Ispečenu koru izvadite i zajedno s papirom stavite na vlažnu kuhinjsku krpu.


8Pripremite nadjev

Dok se kora hladi, pripremite nadjev. tako što ćete sve sastojke pomiješati.


9Izrežite i nadjenite kore

Ohlađenu koru prerežite na tri jednaka dijela i svaki dio nadjenite većom količinom nadjeva.


10Ohladite

Na kraju sve ukrasite s malo peršina i dobro ohladite prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.