Marinine krumpirove pogačice punjene mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 8min
KompliciranostTežina
Cijena
Marinine krumpirove pogačice punjene mljevenim mesom by Marina Čolić Marina Čolić

Krumpirove pogačice punjene mljevenim mesom po receptu Marine Čolić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

1 kgpirea od krumpira
2jaja
2 žliceulja
1 prstohvatsoli
400 goštrog brašna

Nadjev

2 žliceulja
1crveni luk, nasjeckan
1mrkva, naribana
500 gmljevenog miješanog mesa
sol, papar

Priprema

1 Zamijesite krumpirovo tijesto

Napravite tijesto kao za obične knedle - od ohlađenog krumpira i ostalih sastojaka zamijesite tijesto.


2 Napravite nadjev

Mljeveno meso dinstajte na ulju i nasjeckanom luku, naribanoj mrkvi, posolite i popaprite.


3 Oblikujte pogačice

Kada se meso izdinsta, na dlanu napravite tanke"pljeskavice" od smjese od krumpira i punite mljevenim začinjenim mesom. Zavrnite i spojite krajeve, dobit ćete loptice.


4 Pecite

Na tavu stavite malo ulja i zagrijte pa na srednje jakoj vatri pecite pogačice dok ne dobiju boju, oko 4 minute sa svake strane.


Stisnite ih lopaticom za pljeskavice odmah na početku da budu ravne s obje strane. Jedite vruće, najbolje uz jogurt.