Stavite pileća prsa u veliki, ali plitki lonac. Prelijte ih pilećom juhom i dodajte vodu ako je potrebno, tako da tekućina dolazi barem jedan centimetar iznad mesa.
Dodajte mrkvu i polovicu luka (1 glavicu - oguljenu i prepolovljenu) kao i lovor.
Pustite da tekućina lagano zakuha i kuhajte 15 do 20 minuta, ili dok piletina nije tek kuhana. Ako se neka prsa brže kuhaju, možete ih ranije izvaditi.
Ostavite piletinu sa strane da se ohladi, a juhu procijedite i sačuvajte.
Narežite piletinu na vrlo male komadiće pomoću procesora za hranu ili ju natrgajte s dvije vilice.
Piletini dodajte omekšali krem sir i sok od limete. Dobro promiješajte.
Sitno nasjeckajte ostatak luka i češnjak. Pirjajte luk i češnjak na maslacu dok ne porumene i omekšaju.
Dodajte luk i češnjak u smjesu s piletinom i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Kušajte i začinite solju i paprom.
Izmjerite pileću juhu na šalice. Vjerojatno ćete imati oko 3.5 šalice. Ako imate manje od tri šalice, dodajte vode, tako da dobijete najmanje 3 šalice juhe.
Zakuhajte pileću juhu u loncu i postupno umiješajte istu količinu brašna koliko imate juhe (ako imate 3.5 šalice juhe, dodajte 3.5 šalice brašna).
Snažno miješajte i kuhajte smjesu brašna i juhe oko 2 do 3 minute. Smjesa će postati čvrsto tijesto.
Maknite s vatre i ohladite 1 sat u hladnjaku.
Pobrašnjenim rukama, spošljtite tijesto u kružni oblik veličine golf loptica.
Stavite manju kuglicu pilećeg nadjeva na komade tijesta i pritisnite tijesto oko nadjeva. Povucite strane tijesta kako biste približno dobili oblik suze, pobrašnite ruke po potrebi. O
Oblikovane krokete, odlažite na lim za pečenje tako da šiljasti kraj strši prema gore. Nastavite dok ne potrošite tijesto ili nadjev.
U zdjeli umutite jaja. Stavite krušne mrvice u plitku posudu i začinite solju i paprom.
Umočite coxinhas u jaje, zatim u krušne mrvice. Panirane krokete ohladite na otprilike sat vremena u hladnjaku.
Zagrijte lonac s debelim dnom s dovoljno ulja da prekrije cijele krokete. Pržite ih u vrućem ulju u serijama dok ne porumene.
Poslužite toplo i uživajte!