Torta Trnoružica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta Trnoružica by Shutterstock Shutterstock

Torta Trnoružica je čokoladna i sočna. Nije komplicirana za napraviti.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

150 gšećera
120 mlulja
250 mlmlijeka
200 mlkefira
100 gpekmeza od šljiva
190 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
4 žlicekakaa

Čokoladna glazura

100 gtamne ili čokolade za kuhanje
3 žliceulja

Priprema

1 Napravite smjesu

Pomiješajte šećer, ulje, mlijeko, kefir i pekmez od šljiva.


Dodajte glatko brašno, prašak za pecivo i kakao pa dobro izmiksajte da nema grudica.


2 Prelijte u kalup

Kalup za tortu obložite masnim papirom. Izlijte smjesu unutra.


3 Ispecite

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta.


4 Napravite čokoladnu glazuru ili samo posipajte šećerom u prahu

Tamnu ili čokoladu za kuhanje otopite na pari pa umiješajte ulje. Prelijte preko torte i ohladite.


Ako ne želite čokoladnu glazuru, kad se torta ohladi posipajte je šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.