U zdjeli pjenasto izmiksajte omekšali maslac i obje vrste šećera.
U smjesu dodajte jedno po jedno jaje, između svakog kratko miksajte. Zatim dodajte ulje, limunov sok i naribanu koricu limuna, sve zajedno dobro promiješajte.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, prosijte ih i dodajte u pripremljenu smjesu.
Na kraju u smjesu ulijte mlijeko, dobro izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili u glatku smjesu.
U pripremljenu biskvitnu smjesu pažljivo umiješajte oprane i osušene borovnice.
Duguljasti kalup dimenzija 30x10cm obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu. Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 40-45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
U posudi pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i ekstrakt vanilije, prelijte preko ohlađenog kolača.