Bobotie

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Bobotie

Južnoafričko jelo s bazom od mesa i kremastim preljevom koje se ne razlikuje puno od musake.

Sastojci

Broj porcija
4

Baza

1 kgmljevene govedine
2 kriške bijelog kruha
25 gmaslaca
2 režnjačešnjaka
2 žlicecurry paste
3klinčića
5allspice bobica
2 žlicechutneyja od breskve ili manga
3datulje
6lovorovih listova

Preljev

300 mlpunomasnog mlijeka
2jaja
sol, papar

Priprema

1Zagrijte pećnicu i namočite kruh

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Prelijte hladnu vodu preko kruha i stavite ga sa strane da se namoči.


2Popržite luk

U međuvremenu, pržite luk u maslacu, konstantno miješajući 10 minuta dok ne postane mekan i počne žutjeti.


3Dodajte mljevenu govedinu i češnjak

Dodajte protisnuti češnjak i govedinu i dobro promiješajte, dinstajte mljeveno meso dok ne poprimi boju.


4Umiješajte curry pastu i ostale začine

Umiješajte curry pastu, začine, chutney, datulje i pola količine lovorovih listova sa soli i puno mljevenog crnog papra. Pokrijte i pirjajte 10 minuta.


5Dodajte namočeni kruh i premjestite u posudu

Istisnite vodu iz kruha, a zatim ga dodajte u mesnu smjesu, promiješajte. Ulijte u vatrostalnu posudu (dimenzija 23 x 33 cm i duboku oko 5-6 cm). Dobro pritisnite smjesu i zagladite.


6Pripremite preljev od mlijeka i jaja

Za preljev, dobro pomiješajte mlijeko i jaja sa začinima, a zatim prelijte meso.


7Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu

Preostalo lovorovo lišće rasporedite po preljevu i pecite 35-40 minuta dok preljev ne poprimi zlatnu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.