Bhuna

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Bhuna by Shutterstock Shutterstock

Uživajte u ovom bogatom, ukusnom goveđem curryju s chapatijima ili rižom.

Izvorno dolazi iz Pakistana.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kggovedine
3luka
100 ml ulja
2lista lovora
3štapića cimeta
sjemenke kardamoma
½ žličiceđumbira
3 češnja češnjaka
2 žličicecurry praha
1 žličicagaram masale
1 žličicamljevenog korijandra
1 žličicamljevenog kima
1 žličicačilija u prahu
1 žličicakurkume
2rajčice
svježi korijandar

Priprema

1Popržite začine na vrućem ulju

Lagano zagrijte ulje u loncu. Dodajte kardamom, lovor, štapiće cimeta i piskavicu te pržite nekoliko minuta dok se arome ne razviju. Dodajte sjeckani luk i pržite na jakoj vatri 10-15 minuta, povremeno miješajući.


2Dodajte govedinu i pržite sve zajedno

Dodajte govedinu, zajedno s đumbirom i češnjakom. Pržite dok meso ne porumeni sa svih strana, oko 10 min. Umiješajte 1½ žličice soli, a zatim i ostale začine.

Dobro sve promiješajte.


3Dodajte sjeckanu rajčicu

Dodajte rajčice. Pokrijte i kuhajte na laganoj-srednjoj vatri oko 5 minuta, odnosno dok rajčice ne omekšaju.


4Dinstajte uz povremeno podlijevanje

Pomiješajte bhunu, ponovno poklopite i pirjajte na laganoj vatri još 1-1½ sata, dok govedina ne omekša. (Vrijeme ovisi o veličini komada govedine.) Ako curry tijekom kuhanja počne izgledati malo suh, podlijte vodom.


5Gotovom jelu dodajte đumbir i svježi korijander

Ulijte malo vode da se curry razrijedi ako je potrebno– koliko će biti rijedak je na vama. Kuhajte dodatnih 7-10 minuta, a zatim pospite korijanderom i narezanim đumbirom i odmah poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.