Svinjetinu narežite na kockice i stavite u posudu s poklopcem u kojoj će se marinirati.
U mužaru ili električnoj sjeckalici pomiješajte kumin, cimet, kardamom, papar, klinčić, čili papričice i češnjak. Sve sameljite u pastu, te je utrljajte u narezano meso.
Vinski ocat pomiješajte sa šećerom i time prelijte pripremljeno meso, poklopite ga i ostavite marinirati u hladnjaku preko noći ili najmanje 8 sati.
Sitno nasjeckajte glavicu luka pa ga stavite pirjati na dvije žlice ulja. Pirjajte ga na srednje jakoj vatri dok ne uvene i postane tamnije, zlatne boje.
Dodajte sjemenke gorušice i kratko nastavite pirjati. Meso izvadite iz marinade i dodajte na luk te ga kratko pržite sa svih strana da dobije koricu. Dodajte preostalu marinadu i nastavite kuhati sve dok tekućina ne ispari.
Smanjite vatru, podlijte s malo temeljca i nastavite kuhati poklopljeno 50 - 60 minuta. Jelo povremeno promiješajte i podlijte s još temeljca ako ponestane tekućine. Vodite računa da ovo jelo treba biti gusto, a ne jušno. Umak je kuhan kada se meso počne lagano raspadati.
Za prilog skuhajte basmati rižu i tostirajte indijske oraščiće na suhoj tavi. Poslužite kuhani vindaloo uz rižu posipan indijskim oraščićima i listićima korijandera, te uz žličicu jogurta.