Pomiješajte mlijeko i maslac u manjoj posudi. Zagrijte na srednje laganoj vatri, često miješajući da se maslac otopi.
U zasebnoj velikoj posudi izmiješajte brašno, šećer, kvasac, mljeveni kardamom i sol dok se ne sjedine.
Dodajte toplu smjesu mlijeka i miješajte dok se tijesto ne počne formirati.
Istresite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite 7-10 minuta, ili dok tijesto ne postane glatko i mekano.
Tijesto oblikujte u kuglu, stavite ga u podmazanu zdjelu i pokrijte prozirnom folijom. Pustite da se diže u toplom prostoru 1 sat ili dok se ne udvostruči.
U međuvremenu, pomiješajte sastojke za nadjev u zasebnoj posudi za miješanje dok se ne sjedine.
Nakon što je tijesto spremno, premjestite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Valjkom razvaljajte tijesto u pravokutnik od 55 x 40 cm. Pažljivo i ravnomjerno rasporedite smjesu za punjenje po cijeloj površini tijesta.
Zatim preklopite lijevu trećinu tijesta prema sredini i preklopite desnu trećinu tijesta preko toga prema sredini, kao da slažete pismo.
Zatim razvaljajte tijesto tako da tvori pravokutnik 40 x 20 cm.
Pomoću rezača pizze ili noža tijesto narežite na trake duljine 2x20 cm. Uzmite jednu traku i okrenite je nekoliko puta, nježno je istežući dok se gotovo ne udvostruči. Uzmite jedan kraj uvrnute trake i labavo dvaput omotajte tijesto oko dva prsta. Zatim ostatak tijesta omotajte tako da tvori čvor.
Dobivene "čvoriće" premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte peciva čistom kuhinjskom krpom i pustite ih da se dižu 45-60 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Svako pecivo premažite umućenim jajem, a zatim pospite prstohvatom granuliranog šećera.
Pecite ih 15-18 minuta ili dok peciva ne dosegnu željenu razinu zlatno smeđe boje. Nakon što su pečeni pustite ih da se ohlade 5 minuta.