Kvasac pomiješajte s mlakom vodom uz dodatak malo šećera te ostavite 10 minuta da se digne.
U posudu za miksanje dodajte, brašno, šećer i sol te promiješajte sastojke.
U posudu za miksanje sada dodajte jaja, kvasac i vodu te počnite s miksanjem.
Nakon što se tijesto formira, počnite s postepenim dodavanjem maslaca (narežite ga na manje komadiće nožem ili ga dodajte žlicom).
Nakon što se sastojci sjedine, miksajte još desetak minuta, a nakon toga prebacite tijesto u posudu za dizanje koju ste prethodno nauljili.
Posudu stavite na hladno mjesto i neka de diže bar 12 sati.
U posudi zagrijte maslac i tamnu čokoladu. Nakon što se otope, lagano dodajete šećer u prahu, kakao i prstohvat soli. Miješajte sve dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smjesu.
Lim za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom. Tijesto prepolovite.
Prvu polovicu rastanite na pobrašnjenoj podlozi na otprilike 1cm debljine.
Tijesto premažite namazom od čokolade. 2-3cm od ruba ostavite prazno. Praznu površinu, kistom, premažite vodom kako bi se lakše zalijepilo.
Tijesto zarolajte i krajeve spojite kako vam smjesa ne bi letjela van prilikom rezanja.
Rebrastim nožem, rolu po sredini raztežite na pola te s tim polovicama napravite pletenicu.
Isto ponovite s drugim dijelom tijesta te prebacite obje pletenice u posudu za pečenje.
Posudu prekrijte krpom i ostavite sat i pol do dva sata da se tijesto digne.
U prethodno zagrijanoj pećnici, kolač pecite na 190 stupnjeva, 20-25 minuta ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
Dok se kolač peče, pripremite sirup od 80 g šećera i 80 ml vode. Šećer i vodu zagrijte dok se sav šećer ne otopi i smjesa malo reducira.
Nakon što je kolač pečen, premažite ga sirupom te pričekajte da se ohladi.