Pileće pljeskavice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileće pljeskavice by Shutterstock Shutterstock
Ovo je jedan od najboljih recepata s pilećim mljevenim mesom. Ove pileće pljeskavice toliko su dobre da će ih obožavati čak i oni najizbirljiviji.

Sastojci

Broj porcija
12

Pljeskavice

450 gmljevene piletine (ako koristite smrznuto meso, odmrznite na sobnu temperaturu)
1žumanjak
1mladi luk, nasjeckan na kolutiće
¼ žličicesoli
½ žličicemljevenog bijelog ili crnog papra
½ žličicekajenskog papra
1 žlicamirina (po želji)
1 žličicaulja od sezama
2 žliceulja (jestivo ulje po izboru)

Teriyaki umak

80 mlmirina
2 žlicesojinog umaka (najbolje sa smanjenim udjelom soli)
1 žlicašećera

Priprema

Pljeskavice

1Pripremite smjesu za pljeskavice

Ubacite sve sastojke u posudu i dobro izmiješajte da se sjedine. Ruke namočite vodom kako biste lakše oblikovali smjesu u pljeskavice. Smjesu izgrabite i oblikujte u lopticu te ju zgnječite rukama da dobijete oblik pljeskavice. Ponovite s ostatkom smjese i ostavite sa strane.


2Ispecite pljeskavice

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri pa dodajte ulje. Ubacite pljeskavice te ih pržite na tavi 1 do 2 minute sa svake strane. Ako sredina nije dovoljno pečena, nastavite okretati pljeskavice sve dok i sredina ne bude jednako pečena.

Teriyaki umak


3Napravite teriyaki umak

U manjem loncu sjedinite sastojke za teriyaki umak. Krčkajte na slaboj vatri desetak minuta dok se ne zgusne. Pileće pljeskavice poslužite prelivene umakom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
127 kcal
Proteini
10 g
Masnoće
7 g
Ugljikohidrati
5 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.