Prutići palente s parmezanom i kaduljom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Prutići palente s parmezanom i kaduljom by Shutterstock Shutterstock

Odlični kao prilog ili grickalica.

Sastojci

Broj porcija
4
150 gpalente
100 gmaslaca
100 ml mlijeka
400 mlvode
50 mlulja
40 mlmaslinovog ulja
80 gparmezana
sol
listići kadulje

Priprema

1Skuhajte palentu

Zavrijte mlijeko, vodu i pola količine maslinova ulja, posolite, dodajte palentu pa je skuhajte.


2Dodajte maslac i parmezan

U još vruću palentu umiješajte pola maslaca i naribani parmezan pa dobro promiješajte.


3Ulijte palentu u lim za pečenje

Lim za pečenje premažite maslinovim uljem. Ulijte palentu u pripremljenu posudu u sloju debljine otprilike 2 cm i ostavite je da se ohladi.


4Popržite kadulju

Listiće kadulje kratko popržite u dubokoj masnoći i izvadite ih na papirnati ubrus da se ocijede.


5Izrežite ohlađenu palentu i zapecite je

Ohlađenu palentu narežite na prutiće i zapecite je u tavi na preostalom maslacu sa svih strana.


6Poslužite

Zapečenu palentu poslužite posipanu listićima kadulje i naribanim parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.