U manjoj posudi u toploj vodi potopite datulje i pustite da odstoje 5 minuta. U međuvremenu nasjeckajte bademe, orahe i kikiriki. Kvadratni kalup za pečenje obložite masnim papirom.
Datulje nakon 5 minuta ocijedite i stavite u multipraktik. Dodajte bademe, orahe i kikiriki pa kratko blendajte, tek toliko da se sastojci djelomično usitne.
U tavi zagrijte maslac od lješnjaka i javorov sirup. Dodajte zatim usitnjenu smjesu s orašastim plodovima, zobene pahuljice, lanene i bučine sjemenke.
Dobro promiješajte, svi sastojci se trebaju povezati. Na kraju dodajte čokoladne kapljice i ponovno promiješajte.
Smjesu izlijte u kalup obložen masnim papirom, ravnomjerno je rasporedite i čvrsto pritisnite.
Zamrznite na sat vremena pa izvadite iz kalupa i režite na male pločice. Ako nećete odmah sve pojesti, obložite svaku pločicu masnim papirom i spremite ih sve u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i držite u zamrzivaču do upotrebe.