Švedski umak

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Švedski umak by Shutterstock Shutterstock

Švedski umak sastoji se od hrena, jabuke, slatkog vrhnja i jogurta. Paše uz razna mesna pečenja jer je vrlo osvježavajuć. Možete ga i preliti preko hladnih salata. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

200 mljogurta
1 žlicanaribanog hrena
1kiselkasta jabuka
2 žlicemasnijeg slatkog vrhnja
sol

Priprema

Pomiješajte sastojke

1Pomiješajte vrhnje s jogurtom

Slatko vrhnje dobro istucite s jogurtom kako biste dobili gustu kremu.


2Naribajte jabuku

Sitno naribajte jednu kiselkastu jabuku pa dodajte jogurtu zajedno s hrenom.


3Začinite

Umak dobro promiješajte i posolite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.