Ludovikova zlevanka s koprivom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Ludovikova zlevanka s koprivom by Shutterstock Shutterstock

Kopriva se vrlo rado koristi u Koprivnici za pripremu mnogih jela. Marija Mraz iz Udruge "Bolje sutra" dala nam je recept za Ludovikovu zlevanku s koprivom.

Sastojci

Broj porcija
5

Smjesa

500 mlmlijeka
2jaja
250 gkukuruznog brašna
1 žličicasoli
100 gnaribanog kravljeg dimljenog sira
20listova nasjeckanih svježih kopriva
1 žličicasvinjske masti za premazivanje lima za pečenje

Priprema

Smjesa

1Pomiješajte sastojke

Sve sastojke pomiješajte mikserom ili pjenjačom. Redoslijed dodavanja nije bitan. Dobit ćete gustu smjesu. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta.


2Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.


3Smjesu ulijte u lim za pečenje

Lim za pečenje premažite domaćom masti i ulijte smjesu.


4Pecite 45 minuta

Zlevanku s koprivom pecite oko 45 minuta, odnosno dok poprimi zlatnu koricu.


Provjerite čačkalicom je li gotova - ako je čačkalica suha, onda je pečena. Ako na njoj ostane smjese, pecite još koju minutu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.