Pečeni kukuruz sa začinima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni kukuruz sa začinima by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan, a ipak malo drugačiji i obogaćen način za pripremu super ukusnog i sočnog pečenog kukuruza za koji vam nije potreban roštilj, dovoljna je obična pećnica.

Sastojci

Broj porcija
8
4 klipakukuruza
2 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasoli
100 gramamaslaca
Pola crvene paprike
1 žličicačešnjaka
Pola žličice origana
1 žličicamljevene paprike
Vrh žličice kajenskog papra
1Grančica svježeg peršina

Priprema

1 Pripremite kukuruz

Prerežite klipove kukuruza na polovice, a svaki možete nabosti na štapić za roštilj kako bi ga kasnije bilo praktičnije jesti.


2 Otopite maslac

U lončiću istopite maslac.


3 Začinite kukuruz

Klipove kukuruza u posudi začinite maslinovim uljem, soli, otopljenim maslacem, češnjakom u prahu, origanom, mljevenom paprikom i kajenskim paprom.


4 Pecite

Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite lim za pečenje i dovoljno velik komad folije u koji ćete umotati komade klipova, možete ih umotati po 2 ili 3 u zasebne paketiće. Dobro zatvorite foliju sa svih strana kako sastojci ne bi curili. Pecite 30 minuta, a onda otvorite foliju i zapecite ih još desetak minuta, dok ne dobiju boju.


5 Servirajte

Pečene kukuruze posujte sitno iscjeckanim svježim peršinom ili sitno isjeckanom crvenom paprikom. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.