Karamelizirane pločice od koštica dinje

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Karamelizirane pločice od koštica dinje by Shutterstock Shutterstock

Sjemenke (koštice) dinje su jako hranjive, pune su proteina, vlakana i minerala, a mnogi ne znaju da su vrlo slične bundevinim sjemenkama i da se vrlo lako mogu ispeći i jesti kao snack. U ovome se receptu pripremaju kao slatko-slani snack, od brze domaće karamele.

Sastojci

Broj porcija
1
1 prstohvatsoli
½ žličicemaslinovog ulja
2 žličicešećera
1 žličicavode

Priprema

1 Pripremite koštice

Prerežite dinju na pola, iz sredine žlicom izdubite koštice, dobro ih isperite pod vodom i odvojite jednu od druge.


2 Popržite koštice

Koštice stavite na tavu, dodajte im sol i maslinovo ulje i popržite dok ne postanu potpuno suhe i zlatne boje.


3 Pripremite karamelu

Na slaboj vatri pomiješajte šećer i vodu i miješajte dok smjesa ne postane tekuća i zlatno smeđe boje, odnosno dok ne dobijete karamelu.


4 Pomiješajte i formirajte pločice

Sjemenke umiješajte u karamelu i miješajte dok se potpuno ne povežu u lopticu. Formirajte pločicu u oblik po želji, možete je prekriti papirom za pečenje pa pritisnuti kako bi postala tanka. Kada ohladite tekstura će postati čvrsta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.