Trokuti od sira i špinata

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Trokuti od sira i špinata by Shutterstock Shutterstock
Trokuti od sira i špinata by Shutterstock Shutterstock
Trokuti od sira i špinata by Shutterstock Shutterstock
Trokuti od sira i špinata by Shutterstock Shutterstock

Kada vam dolaze iznenadni gosti ili se vaši ukućani zažele kasne večere, pa čak i doručka, slani trokuti sa sirom i špinatom idealno su rješenje. Gotovi su vrlo brzo, a toliko su ukusni da će u trenu nestati s tanjura.

Sastojci

Broj porcija
6
1paket kora za štrudle
500 gsvježeg sira
2jaja
2 žlicevrhnja ili kiselog mlijeka
sol

Priprema

1Pripremite špinat

Špinat operite, kratko blanširajte i sitno nasjeckajte.


2Izradite nadjev od sira

U zdjeli pomiješajte sir, jaja, sol i kiselog vrhnje, pazeći da smjesa ne bude rijetka kako se ne bi razlila kada je stavite na kore. Dodajte nasjeckani špinat i promiješajte.


3Pripremite gotove kore

Na radnu ploču stavite jedan list kore, kistom je premažite mješavinom vode i ulja.


Preklopite je na pola po dužini, ponovno premažite i ponovno preklopite po dužini. Zatim je premažite s obje strane.


4Nadjenite smjesom i formirajte trokut

Cijelom dužinom kore, u tankom sloju nanesite smjesu sa sirom, poškropite mješavinom vode i ulja pa motajte na način da uzmete lijevi kraj kore i krećete s cik-cak motanjem na desno pa ponovno na lijevo... i tako dok ne dođete do kraja.


5Ponovite postupak sa ostalim korama

Postupak ponavljajte dok ne utrošite pripremljene sastojke.

Trokute poredajte na lim za pečenje koji ste prethodno obložili masnim papirom.


6Stavite peći

Trokute sa sirom pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.