Špinat operite, kratko blanširajte i sitno nasjeckajte.
U zdjeli pomiješajte sir, jaja, sol i kiselog vrhnje, pazeći da smjesa ne bude rijetka kako se ne bi razlila kada je stavite na kore. Dodajte nasjeckani špinat i promiješajte.
Na radnu ploču stavite jedan list kore, kistom je premažite mješavinom vode i ulja.
Preklopite je na pola po dužini, ponovno premažite i ponovno preklopite po dužini. Zatim je premažite s obje strane.
Cijelom dužinom kore, u tankom sloju nanesite smjesu sa sirom, poškropite mješavinom vode i ulja pa motajte na način da uzmete lijevi kraj kore i krećete s cik-cak motanjem na desno pa ponovno na lijevo... i tako dok ne dođete do kraja.
Postupak ponavljajte dok ne utrošite pripremljene sastojke.
Trokute poredajte na lim za pečenje koji ste prethodno obložili masnim papirom.
Trokute sa sirom pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta.