Hrskavi kukuruz

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskavi kukuruz by Pexels Pexels

Ovaj je recept, iako pomalo neobičan na prvi pogled, vrlo jednostavan za pripremu, a ukusan i zanimljiv prilog ili snack, posebno ako se priprema za druženja kao što je roštilj ili neka slična prigoda, a mogu se jesti i rukom kao grickalice.

Sastojci

Broj porcija
4
500 mlulja
400 gkukuruza
40 gkukuruznog škroba
1 žličicasoli
½ žličicemljevene paprike
1ljuta papričica
Sok pola limuna
Malo ljubičastog luka
Grančica peršina

Priprema

1 Pripremite kukuruz

Na veliki tanjur prekriven papirnatim ručnikom ili ubrusom stavite zrna kukuruza, pa ih posipajte kukuruznim škrobom.


2 Pecite

U tavu izlijte ulje i zagrijte na vatri, a kada je vrelo, ubacite zrna kukuruza i pecite 2-3 minute, dok im boja ne postane zlatno smeđa. Nemojte peći sav kukuruz odjednom, navedenu količinu pecite u otprilike 3 ture.


3 Začinite

Kukuruz izvadite iz ulja, stavite na salvetu na tanjuru i ostavite da se upije višak ulja. Začinite ih mljevenom paprikom, paprom, a po želji i limunovim sokom ili sitno izrezanim lukom i peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.