Athena, ukusna riba iz morskih dubina donosi okus mora na vaš stol!
Od svih sastojaka zamijesite mekano tijesto. Pustite neka se digne.
Za to vrijeme na maslinovu ulju pirjajte luk narezan na ploške. Kad posve uvene, dodajte rajčice i prethodno malo namočene narezane suhe rajčice. Pustite da se kuha dok se ne reducira i postane gust umak. Dodajte sitno sjeckani češnjak i kapare, a na samom kraju i origano.
Tijesto podijelite u dva dijela. Razvaljajte prvu polovicu i njome obložite namašćeni lim. Obilno namažite nadjevom, pa po njemu ravnomjerno rasporedite slane inćune. Razvaljajte i drugi dio tijesta pa preklopite. Probodite ga vilicom pa pecite na 200 stupnjeva oko 35 min.
Pečenu pogaču premažite maslinovim uljem i ostavite pokrivenu da se malo odmori. Poslužite uz čašu dobrog crnog vina.
Komentari