Komiška pogača

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Komiška pogača by Eurospin Hrvatska Eurospin Hrvatska

Athena, ukusna riba iz morskih dubina donosi okus mora na vaš stol!

Sastojci

Broj porcija
6

Sastojci za tijesto

500 gglatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žlicameda
sol
2 dlmlake vode

Sastojci za nadjev

2luka
nekoliko suhih rajčica
kapari
origano
češnjak

Priprema

1Zamijesite tijesto

Od svih sastojaka zamijesite mekano tijesto. Pustite neka se digne.

 

2Pripremite nadjev

Za to vrijeme na maslinovu ulju pirjajte luk narezan na ploške. Kad posve uvene, dodajte rajčice i prethodno malo namočene narezane suhe rajčice. Pustite da se kuha dok se ne reducira i postane gust umak. Dodajte sitno sjeckani češnjak i kapare, a na samom kraju i origano.

 

3Slaganje pogače

Tijesto podijelite u dva dijela. Razvaljajte prvu polovicu i njome obložite namašćeni lim. Obilno namažite nadjevom, pa po njemu ravnomjerno rasporedite slane inćune. Razvaljajte i drugi dio tijesta pa preklopite. Probodite ga vilicom pa pecite na 200 stupnjeva oko 35 min.

 

4Prije posluživanja

Pečenu pogaču premažite maslinovim uljem i ostavite pokrivenu da se malo odmori. Poslužite uz čašu dobrog crnog vina.

PROMO
Eurospin Hrvatska
Eurospin Hrvatska
Pametna kupnja