Pudingasti gris

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pudingasti gris by Ana Matika Ana Matika

Gris mi je obično kuhala baka ili bih ga jela u školskoj kuhinji!

Uvijek bi tražila porciju više :) kako sam odrastala ja tako je i moj gris dobio odrasliju verziju!

@mmmikser

Sastojci

Broj porcija
2
300 ml mlijeka
40 ggrisa
meda
20 gpuding praha
100 mlvode
1 žličicaarome vanilije
20 gwhey-a za proteinsku verziju

Priprema

1Zakuhati med i mlijeko

U manji lonac ulijte mlijeko, dodajte med ili sladilo i ostavite neka se kuha na laganoj vatri. 


2Pomiješajte puding i vodu

Vodu i puding pomiješajte pazeći da razbijete sve grudice.


3Dodajte gris i kuhajte

U smjesu meda i mlijeka prvo dodajte gris, kada se počne lagano zgušnjavati dodajte puding, kuhajte još 1-2 minute.


4Poslužite

Gotov puding- gris servirajte uz dodatak voćnog umaka, raznih sjemenki, kokosa, maslaca od badema ili kikirikija ili kao nekada naribane čokolade.



 Ana Matika
Ana Matika