Mliječni tost - pohani kruh bez jaja

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mliječni tost - pohani kruh bez jaja by Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Ukoliko pri ruci imate maslac, mlijeko, kruh i cimet, spremni ste. Jaja vam neće trebati.

Sastojci

Broj porcija
1
2 kriškekruha
4 žlicemaslaca
4 žlicemlijeka
cimet za posipanje

Priprema

1Namažite kruh maslacem

Dvije deblje kriške kruha namažite maslacem.


2Pecite na srednje jakoj vatri

U tavu koja se ne lijepi stavite kruh namazan maslacem i pecite na srednjoj temperaturi.


3Ulijte mlijeko

Ulijte polovinu mlijeka na vrh kruha i polovinu na tavu. Pospite s malo cimeta. Kada se mlijeko upije, lopaticom okrenite kruh - trebao bi biti zlatno smeđe boje. Ispočetka će kruh biti prilično gnjecav, ali budi strpljivi i s vremenom će se lijepo stvrdnuti i postati fino hrskav.


4Poslužite s omiljenim namazom

Prelijte omiljenim preljevom ili namažite najdražim namazom, te poslužite s malo svježeg voća.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.