Štruce bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Štruce bez glutena by Suzana Sab Suzana Sab

Suzana Sab dala nam je recept za male štruce bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

300 gbezglutenskog brašna
100 mltekućeg jogurta
170 mltople vode
30 mlbiljnog ulja
maslinovo ulje
3 gkvasca

Priprema

1Pripremite sastojke

Brašno izmiješajte s kvascem. Posebno pomiješajte jogurt, vodu i ulje.


2Zamijesite tijesto

Mikserom za pravljene tijesta pomiješajte suhe i mokre sastojke. Stavite na spori program, neka se miješa 10 minuta. Ako nemate mikser za tijesto prvo sastojke pomiješajte kuhačom, a onda rukama mijesite tijesto.


3Ostavite da se diže

Kada ste umijesili tijesto pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite na toplom da se diže 90 minuta.


4Oblikujte male štruce

Kada je tijesto naraslo prebacite ga na podlogu. Napravite manje štruce, neka svaka teži 80 grama. Pobrašnite podlogu. Svaku štrucu razvaljajte u oblik valjka dug 20 do 30 cm. Neka krajevi budu oblikovani u špic. Zarolajte tijesto od špic dijela prema unutra.

Štruce prekrijte krpom koju ste pobrašnili i ostavite da se dižu još 45 minuta na kalupu za pečenje.


5Pečenje

Pećnicu zagrijte na 250°. Rešetku stavite na višu razinu dok na donju razinu stavite tepsiju u koju ćete uliti oko 100ml vode. Upalite pećnicu na 15 minuta.

Štruce zarežite po sredini i premažite maslinovim uljem.

Nakon 15 minuta otvorite pećnicu i izvadite tepsiju s vodom. Pećnicu smanjite na 220° i štruce pecite 15 minuta pa poslužite.

Suzana Sab
Suzana Sab
Svaki dan kuham, a jos cesce jedem 🙈 - bez glutena 👌🏻