Kolač od mrkve i sira

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od mrkve i sira by Shutterstock Shutterstock

Puno je varijanti klasičnog kolača s mrkvom. Radi se o sočnom, slatkastom biskvitu čiji osnovu čini naribana svježa mrkva, uz dodatak osvježavajuće kreme od svježeg sira.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

250 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
200 gšećera
1 žličicacimeta
250 mlulja
4jaja
100 goraha
500 gmrkve

Krema

250 gmaslaca
500 gkrem sira
400 gpunomasnog kiselog vrhnja
1 žličicaekstrakta vanilije
220 gšećera u prahu

Priprema

Biskvit

1Pomiješajte suhe sastojke

Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet, sve dobro promiješajte.


2Dodajte ulje i jaja

Miksajući dodajte ulje i jedno po jedno jaje.


3Dodajte mrkvu i orahe

Dodajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe, kratko sjedinite najmanjom brzinom miksera.


4Stavite peći

Biskvitno tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Prvi dio ulijte u pravokutni lim za pečenje, obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 45 minuta. Isto ponovite i sa drugim dijelom.


5Ohladite

Pečene biskvite ostavite da se ohlade prije nadjevanja.

Krema

1Izradite maslac i krem sir

Omekšali maslac i krem sir kratko izmiksajte.


2Sjedinite s ostalim sastojcima

Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije, sok od naranče i ribanu koricu od naranče i sve dobro sjedinite.


3Složite kolač

Biskvit obilno premažite pripremljenom kremom, poklopite drugim biskvitom pa cijeli kolač dodatno premažite ostatkom kreme.

Kolač ostavite u hladnjaku preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.