Zabaglione

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Zabaglione by Shutterstock Shutterstock
Zabaglione by Shutterstock Shutterstock

Slatko vino, jaja i šećer je sve što vam treba za gustu kremu koju možete poslužiti s piškotama, posipati čokoladnim mrvicama, koristiti kao nadjev za palačinke ili poslužiti u čašama s omiljenim voćem.

Sastojci

Broj porcija
6
6žumanjaka
65 gšećera
180 mlprošeka ili vermuta
ekstrakt vanilije
cimet
naribana limunova korica
voće
keksi

Priprema

1Umutite šećer i žumanjke

U posudu stavite žumanjke i šećer, lagano razmutite, dodajte naribanu koricu limuna, cimet i ekstrakta vanilije.


2Dodajte vino

U smjesu ulijte vino, dobro promiješajte.


3Stavite kuhati 

Veći lonac napunite do pola s vodom, pustite da voda zakuha, zatim smanjite vatru i na njega stavite posudu sa smjesom od jaja i vina. Pazite da posuda ne dodiruje vodu. Lagano pjenjačom mutite smjesu dok ne dobijete svijetlo žutu pjenastu kremu.


4Kuhajte kremu

Nastavite mutiti još 10 minuta dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Rjeđu smjesu možete upotrijebiti kao preljev za palačinke, a gušću kao samostalni desert.


5Uklonite je s vatre

Kada krema postigne željenu gustoću, uklonite je s pare, kratko miješajte kako se krema ne bi zalijepila za posudu.


6Servirajte

Mlaku kremu ulijte u pripremljene čaše, dodajte voće po želji ili kekse i ostavite da se ohladi.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.