"Carbonara" Gordona Ramsayja

Vrijeme pripremePriprema
0h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
"Carbonara" Gordona Ramsayja by Shutterstock Shutterstock

"Carbonara" po receptu Gordona Ramsayja.

Sastojci

Broj porcija
1
130 gšpageta ili neke druge tjestenine
30 gsmrznutog graška
80 gslanine ili pancete
2žumanjka
1 žlica + 1½ žličicekiselog vrhnja
2šampinjona narezana na ploške
1čili - mljeveni
2 režnjačešnjaka
Grana Padano ili parmezan
2 žlicesjeckanog peršina
sol, papar, maslinovo ulje

Priprema

1 Stavite kuhati tjesteninu

Zakuhajte vodu i dodajte tjesteninu.


2 Krenite s umakom

Stavite neprijanjajuću tavu na srednje jaku vatru, dodajte žlicu maslinovog ulja pa slaninu kada je ulje vruće. Dodajte malo papra za okus.


Dodajte češnjak nakon otprilike 2 minute kuhanja, a zatim gljive i čili. Kuhajte dok slanina ne postane hrskava i gljive dobiju boju. Posolite po ukusu.


3 Pomiješajte sir i žumanjke

Naribajte oko 1/3 šalice (40 g) Grana Padana preko žumanjaka -ovo je mjera za jednu osobu. Zatim dodajte kiselo vrhnje i promiješajte.


Dodajte žličicu hladne vode u smjesu kako biste bili sigurni da je tekuća.


4 U tavu ubacite grašak

Dodajte grašak u tavu sa slaninom.


5 U žumanjke sa sirom ulijte malo vode od kuhanja tjestenine

Dodajte oko 3 žlice vode iz tjestenine. Nakon što je tjestenina gotova, sačuvajte malo vode za umak.


6 Dovršite

Ubacite tjesteninu u tavu i zatim, nakon otprilike 30 sekundi stavite smjesu jaja i sira.


Smanjite plin i miješajte dok se ne skuha. Na kraju dodajte peršin i stavite u tanjur. Po želji stavite još sira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.