Zakuhajte vodu i dodajte tjesteninu.
Stavite neprijanjajuću tavu na srednje jaku vatru, dodajte žlicu maslinovog ulja pa slaninu kada je ulje vruće. Dodajte malo papra za okus.
Dodajte češnjak nakon otprilike 2 minute kuhanja, a zatim gljive i čili. Kuhajte dok slanina ne postane hrskava i gljive dobiju boju. Posolite po ukusu.
Naribajte oko 1/3 šalice (40 g) Grana Padana preko žumanjaka -ovo je mjera za jednu osobu. Zatim dodajte kiselo vrhnje i promiješajte.
Dodajte žličicu hladne vode u smjesu kako biste bili sigurni da je tekuća.
Dodajte grašak u tavu sa slaninom.
Dodajte oko 3 žlice vode iz tjestenine. Nakon što je tjestenina gotova, sačuvajte malo vode za umak.
Ubacite tjesteninu u tavu i zatim, nakon otprilike 30 sekundi stavite smjesu jaja i sira.
Smanjite plin i miješajte dok se ne skuha. Na kraju dodajte peršin i stavite u tanjur. Po želji stavite još sira.