Banane stavite u sjeckalicu zajedno s otkoštenim i omekšanim datuljama, te izblendajte u finu kremu.
Prebacite u zasebnu posudu pa dodajte otopljeno kokosovo ulje i dobro promješajte pjenjačom.
Zatim u smjesu dodajete suhe sastojke: pirovo brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, vanilija, sol.
Sve dobro sjedinite i dodajte mlijeko.
Smjesu izlite u kalup promjera 26cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 30-35 minuta.
Za pripremu kreme kokosovo mlijeko najprije držite 24h u hladnjaku kako bi se masniji dio odvojio od tekućeg.
U posudu odvojite tvrđi dio kokosovog mlijeka, a tekući sačuvajte.
Borovnice pomiješajte s 2 žlice hladne vode i 20g šećera, prokuhajte i propasirajte.
Vrhnje za šlag istucite, te dodavajte sastojak po sastojak: sirni namaz, trđi dio kokosovog mlijeka, šećer u prahu i tekučinu propasiranih borovnica, sve dobro izmiksajte.
Kremu izlite na ohlađeni biskvit.
Tortu dobro ohladite prije serviranja, te ju ukrasite svježim borovnicama.