Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa dodajte šećer i cimet i opet promiješajte. Upalite mikser na najnižu brzinu i dodajte ulje i jedno po jedno jaje.
Dodajte mrkvu i orahe i kratko promiješajte (najbolje špatulom). Podijelite smjesu na tri jednaka dijela i ispecite tri biskvita u kalupu po želji (ja sam koristila okrugli kalup promjera 28 cm).
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 150° 15-20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se skroz ohlade.
*Kako biste provjerili da li je biskvit pečen, umetnite čačkalicu u sredinu biskvita, izvadite i ako je čista znači da je biskvit pečen. Ako su na čačkalici još uvijek mrvice/mokra smjesa biskvit još nije pečen.*
Za kremu izradite maslac i krem sir. Dodajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije, koricu naranče, šećer u prahu i sve dobro izmiješajte da ne bude grudica. Podijelite dobivenu kremu na tri jednaka dijela.
Kada su biskviti ohlađeni, složite tortu redosljedom biskvit-krema-biskvit-krema-biskvit-krema. Na kraju tortu možete ukrasiti sjeckanim orasima i svježom narančom.