Torta od mrkve

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od mrkve
Torta od mrkve
Torta od mrkve

Savršena lagana torta od mrkve koju će svi obožavati!

Sastojci

Broj porcija
30

Biskvit

250 goštrog brašna
1prašak za pecivo
250 gšećera
2 žličicecimeta
300 mlulja
4jaja
100 gsjeckanih oraha
500 gnaribane mrkve

Krema

250 gmaslaca sobne temperature
700 gkrem sira
200 gkiselog vrhnja
1 žličicaekstrakta vanilije
220 gšećera u prahu
1naranča - korica

Priprema

1 Ispecite biskvite

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa dodajte šećer i cimet i opet promiješajte. Upalite mikser na najnižu brzinu i dodajte ulje i jedno po jedno jaje.


Dodajte mrkvu i orahe i kratko promiješajte (najbolje špatulom). Podijelite smjesu na tri jednaka dijela i ispecite tri biskvita u kalupu po želji (ja sam koristila okrugli kalup promjera 28 cm).


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 150° 15-20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se skroz ohlade.


*Kako biste provjerili da li je biskvit pečen, umetnite čačkalicu u sredinu biskvita, izvadite i ako je čista znači da je biskvit pečen. Ako su na čačkalici još uvijek mrvice/mokra smjesa biskvit još nije pečen.*


2 Napravite kremu

Za kremu izradite maslac i krem sir. Dodajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije, koricu naranče, šećer u prahu i sve dobro izmiješajte da ne bude grudica. Podijelite dobivenu kremu na tri jednaka dijela.


3 Složite tortu

Kada su biskviti ohlađeni, složite tortu redosljedom biskvit-krema-biskvit-krema-biskvit-krema. Na kraju tortu možete ukrasiti sjeckanim orasima i svježom narančom.

Ključne riječi