Čokoladni mascarpone tart

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni mascarpone tart

Jednostavan, ali moćan tart koji će ostaviti vaše goste bez riječi. Sve je skladno i umjereno, a priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gkeksa, mljevenog
100 glješnjaka, mljevenih
150 gmaslaca, otopljenog
1 žlicašećera u prahu
130 mlmlijeka
Napomena: Ukoliko nemata lješnjaka, za podlogu koristite dvostruku količinu mljevenog keksa.

Krema

150 gnugat čokolade
150 gčokolade za kuhanje
250 mlvrhnja za šlag

Mascarpone krema

250 gmascarpone sira
80 gšećera u prahu
200 mlvrhnja za šlag

Priprema

1Pripremite podlogu

Pomiješajte sve sastojke za podlogu. Mlijeko se dodaje postepeno na kraju, dok ne postignete smjesu koja se može lako utisnuti u kalup.


Dobivenu smjesuje utisnite u kalup (20 cm) i pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Nakon 10 minuta, podlogu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.


2Pripremite kremu

Dok se podloga peče, na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za šlag do vrenja. Uklonite s vatre i prelijte preko čokolade pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


Dobivenu smjesu prelijte preko podloge, ravnomjerno rasporedite pa stavite u hladnjak na 1 sat.


3Pripremite mascarpone kremu

Mikserom kratko umutite mascarpone sir i šećer u prahu, zatim dodajte vrhnje za šlag i mutite sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu.


Kremu rasporedite po ohlađenoj čokoladi, ukrasite po želji i vratite u hladnjak na još minimalno 1-2 sata, ali najbolje preko noći.