Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa.
Pripremite dva duguljasta kalupa za kruh tako da ih obložite papirom za pečenje ili ih namastite i pobrašnite.
U velikoj posudi, pomiješajte žumanjke, šećer i vruću vodu. Dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte ulje, oštro brašno i prašak za pecivo. Sve sastojke temeljito izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
U drugoj posudi, pomoću miksera, istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
Postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka i vrlo lagano promiješajte kako biste sačuvali prozračnost smjese.
Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
U jedan dio dodajte kakao u prahu i temeljito promiješajte tako da se kakao sjedini s tijestom.
U svaki kalup ulijte jednu polovicu svijetle smjese i ravnomjerno je rasporedite.
Zatim na vrh svake polovice izlijte tamnu smjesu. Koristite stražnju stranu žlice ili kuhinjsku lopaticu kako biste napravili efekt mramora tako da lagano promiješate tamnu smjesu u svijetlu smjesu.
Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta ili dok biskvit ne bude zlatno smeđe boje i kada čačkalica umetnuta u sredinu, ne izađe čista.
U malo mlijeka razmutite šećer i puding.
Preostalo mlijeko stavite na vatru i pustite da zakuha. Kad mlijeko zakipi, dodajte razmućeni puding.
Kuhajte puding dok ne postane gust, povremeno miješajući. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
U ohlađeni puding umiješajte maslac sobne temperature i šećer u prahu. Miješajte sve sastojke dok ne dobijete kremasti i glatki nadjev.
Ohlađene biskvite prerežite po dužini na dva jednaka dijela, tako da dobijete četiri tanja sloja biskvita.
Na ravnoj površini, naizmjenično slažite tamne i svijetle slojeve biskvita, izmjenjujući ih. Između svakog sloja nanesite pripremljeni nadjev. Također, prekrijte cijeli kolač preostalim nadjevom.
Po želji, možete dodatno obogatiti izgled i okus kolača dodavanjem šlaga ili preljeva od čokolade.
Nakon što ste završili s pripremom kolača, preporučljivo ga je neko vrijeme ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.