Aktivirajte suhi kvasac tako da ga pomiješate s 50 ml tople vode i 1/2 žličice šećera. Neka odstoji 10-tak minuta da kvasac nabubri.
U prosijano brašno umiješajte sol i šećer, dodajte žumanjke, koricu limuna, ulje i aktivirani kvasac. Miješajte postupno dodajući toplo mlijeko
Kada se svi sastojci sjedine u tijesto, prebacite da na nauljenu površinu i nastavite mijesiti rukama 5-7 minuta
Tijesto treba omekšati, postati sjajno i glatko. Ako se lijepi, dodatno nauljite radnu površinu i ruke i nastavite mijesiti.
Stavite ga u nauljenu posudu i prekrijte prijanjajućom folijom. Ostavite ga na toplom mjestu da se diže oko 45 minuta ili dok udvostruči volumen.
Ponovno ga prebacite na nauljenu površinu i laganim pokretima istisnite zrak.
Podijelite tijesto na kuglice jednake težine, 70 g svaka. Svaku kuglicu tijesta rukama razvucite i stanjite na veličinu dlana.
U sredinu tijesta stavite žličicu pekmeza ili kockicu čokolade. Tijesto dobro zalijepite i rukama oblikujte kuglu/ buhtlu
Slažite u maslacem namazan lim. Ostavite buhtle da se ponovno dižu, oko 30 minuta.
Pecite oko 25 min na 200°C. Vruće buhtle premažite otopljenim maslacem kako bi korica bila sjajna.