Aktivirajte pola svježeg kvasca ili 1 vrećicu suhog kvasca u toplom mlijeku i 1 žlici šećera.
Pripremite 550 g glatkog brašna, 2 jaja, 200 ml mlijeka, 60 g šećera, 80 g otopljenog maslaca i prstohvat soli. Sve sastojke izradite s mikserom dodavajući kvasac. Stavite na dizanje od 30 min na 40°C.
Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika. Radila sam na 2 dijela jer sam jedan premazala rastopljenim maslacem i šećerom s cimetom, a drugi s maslacem i domaćim pekmezom od šljiva.
Dovoljno je 80 g otopljenog maslaca i 100 g smeđeg šećera s 2 žlice cimeta.
Narolajte tijesto pa narežite na 1 cm debljine i složite na papir za pečenje. Stavite da tijesto još odmori i da se podigne. Premažite ga ostatkom maslaca.
Pecite na 180°C, 20-25 minuta ovisno o pećnici.
Ohlađene premažite 1 žlicom mlijeka i 50 g šećera u prahu.