Cimet rolice s domaćom marmeladom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Cimet rolice s domaćom marmeladom
Cimet rolice s domaćom marmeladom
Cimet rolice s domaćom marmeladom
Došlo je vrijeme za zimske recepte. Miris cimet rolica širi se kućom i svi jedva čekaju da se bar malo ohlade.

Sastojci

Broj porcija
15

Tijesto

0,5 kockesvježeg kvasca
1 žlicašećera
50 mlmlijeka
550 gglatkog brašna
2jaja
200 mlmlijeka
60 gšećera
80 gotopljenog maslaca
1 prstohvatsoli

Premaz od cimeta

80 gotopljenog maslaca
100 gšećera u prahu
2 žlicecimeta
domaća marmelada od marelica i šljiva

Preljev

1 žlicamlijeka
50 gšećera u prahu

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Aktivirajte pola svježeg kvasca ili 1 vrećicu suhog kvasca u toplom mlijeku i 1 žlici šećera.


Pripremite 550 g glatkog brašna, 2 jaja, 200 ml mlijeka, 60 g šećera, 80 g otopljenog maslaca i prstohvat soli. Sve sastojke izradite s mikserom dodavajući kvasac. Stavite na dizanje od 30 min na 40°C.


2 Razvaljajte

Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika. Radila sam na 2 dijela jer sam jedan premazala rastopljenim maslacem i šećerom s cimetom, a drugi s maslacem i domaćim pekmezom od šljiva.


Dovoljno je 80 g otopljenog maslaca i 100 g smeđeg šećera s 2 žlice cimeta.


Narolajte tijesto pa narežite na 1 cm debljine i složite na papir za pečenje. Stavite da tijesto još odmori i da se podigne. Premažite ga ostatkom maslaca.


3 Ispecite

Pecite na 180°C, 20-25 minuta ovisno o pećnici.


Ohlađene premažite 1 žlicom mlijeka i 50 g šećera u prahu.

Kuhajmo s ljubavlju
Kuhajmo s ljubavlju