Kukuruzni kruh s vlascem

Vrijeme pripremePriprema
12min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
18min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruzni kruh s vlascem by Shutterstock Shutterstock

Ovaj tip kruha se uglavnom povezuje s jugom Sjedinjenih Američkih Država. Kada se ispeče, ima zlatnosmeđu koricu koja je hrskava s vanjske strane, dok je unutrašnjost meka i sočna. Dodatak ribanog cheddar sira daje kruhu intenzivan i kremast okus, dok sitno sjeckani vlasac dodaje svježinu i pikantnost. Može biti odličan izbor za doručak ili prilog uz razna jela.

Sastojci

Broj porcija
15
120 gkukuruzne krupice
120 gglatkog brašna
50 gšećera
1 žličicasoli (može se izostaviti)
1 žlica + 1 žličicapraška za pecivo (20 g)
2velika jaja, sobne temperature
240 mlmlijeka
60 gmaslaca, otopljenog
120 gribanog cheddar sira
3 žlicesitno sjeckanog vlasca

Priprema

1Pomiješajte sastojke

U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruznu krupicu, brašno, šećer, sol (ako koristite) i prašak za pecivo.


U drugoj zdjeli umutite jaja, mlijeko i otopljeni maslac.


2Pripremite tijesto

Smjesu mlijeka, jaja i maslaca umiješajte u suhe sastojke samo dok se ne sjedine.


Lagano umiješajte ribani sir i vlasac.


3Ispecite u pećnici

Uliti smjesu u posudu za pečenje dimenzija 33x23 cm.


Pecite na 200°C dok kruh ne dobije zlatnosmeđu boju, otprilike 18 minuta.


4Poslužite

Narežite i poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.