Stavite kvasac i šećer u veliku zdjelu. Zagrijte mlijeko dok ne postane toplo na dodir, ali ne i vruće.
Prelijte toplo mlijeko preko kvasca i šećera. Nježno promiješajte, a zatim labavo prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Smjesa će postati pjenasta.
Dodajte maslac, jaje, brašno, sol, češnjak u prahu i ružmarin u zdjelu s kvascem. Promiješajte drvenom kuhačom.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu.
Mijesite blago pobrašnjenim rukama 1 minutu. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte malo brašna, ali i dalje želite vrlo mekano tijesto.
Oblikujte tijesto u kuglu.
Stavite tijesto u nauljenu zdjelu i prekrijte plastičnom ili aluminijskom folijom.
Ostavite tijesto da se diže na toplom mjesto dok se veličina ne udvostruči, otprilike 60-90 minuta.
Pomiješajte jako mekani maslac, ružmarin, peršin, češnjak i sol.
Stavite sa strane na pult. Ne stavljajte u hladnjak jer će se stvrdnuti, a želimo mekani premaz.
Podijelite tijesto na jednake komade, malo veće od loptice za golf.
Koristeći blago pobrašnjene ruke, spljoštite svaki komad u krug promjera otprilike 10 cm.
Na svaki komad nanesite 1-2 žličice nadjeva pa posipajte s 1 žlicom sira.
Preklopite krugove na pola i poslažite ih u pripremljeni kalup za kruh veličine 23x13 cm, okrenute stranom prema gore.
Pokrijte kalup i ostavite da se ponovno diže na lagano toplom mjestu dok ne nabubri, otprilike 45 minuta.
Pecite kruh dok ne postane zlatno smeđ, otprilike 50 minuta na 190 stupnjeva. Ako površina previše brzo tamni, prekrijte kruh aluminijskom folijom na pola pečenja pa otkrijte blizu kraja.