Fritule me podsjećaju na toplinu doma, blagdane, veselje. U prosincu miris pečenih finih fritula širi se i gradom. Slastica tako ukusna, a jeftina i jednostavna. Svi vole fine, tople, hrskave fritule.
Sastojci
Broj porcija
10
2jaja
2jogurta
100 goštrog brašna
300 gglatkog brašna
4 žlicešećera
1 prstohvatsoli
1vanil šećer
1prašak za pwcivo
1 žličicarakije
naribana korica limuna
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1 Napravite smjesu
U zdjeli dobro izmiješajte sve sastojke.
U dubljem loncu zagrijte ulje.
2 Pržite
Smjesu za fritule žličicom stavljajte u vrelo ulje.
Pecite dok ne porumene.
3 Ocijedite višak ulja
Izvadite ih rupičastom žlicom i stavite na papir da upije višak ulja.