Romanini rafioli

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Romanini rafioli by Shutterstock Shutterstock
Romanini rafioli by Kavana Romana Kavana Romana
Romanini rafioli by Kavana Romana Kavana Romana

Recept za rafiole makarske kavane Romana.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto:

100 gmaslaca
100 gmasti
1 kgbrašna
4žumanjka
1jaje
2 paketićavanilin šećera
1naranča - sok
1limun - korica

Punjenje:

700 gbadema
300 gšećera
4bjelanjka
2jaja
2 paketićaburbon vanilin šećera
1,5 dclruma
1,5 dclprošeka
1,5 dclmaraskino
1korica limuna i naranče
2 žlicemarmelade od marelice
50 gtamne čokolade
50 gmaslaca
1 žlicamuškatnog oraščića

Priprema

1 Pripremiti tijesto

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i ostavite da miruje nekoliko sati prekriveno folijom.


2 Razvucite, izrežite i napunite tijesto

Tijesto tanko razvucite i narežite na krugove promjera 10 cm. Na sredinu kruga stavite jednu žlicu nadjeva, rubove namočite vodom i preklopite. Vilicom stisnute rubove. Ponavljajte radnju sa svim krugovima, svi trebaju biti u formi polumjeseca.


3 Pecite

Stavite na papir za pečenje i pecite 15 minuta na 155°C. Tople rafiole premažite maraskinom i posujte šećerom.