Stavite jedno jaje u posudu, dodajte sol i sve to dobro promiješajte pjenjačom. Zatim dodajte brašno, dodajte vodu i ulje.
Tijesto prvo dobro promiješajte s kuhačom, zatim ga prebacite na podlogu na koju ste posipali brašno. Tijesto dobro premijesite i krenite ga valjati.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu 3 do 4 mm.
Izrežite ga na krugove promjera 5 cm ili na kvadrate (ja koristim srednju času i pomoću nje oblikujem krugove).
Stavite kuhati vodu, dobro je posolite. Kada voda krene ključati, dodajte tačke da se kuhaju. Kuhanje traje 5-10 minuta.
Morate ih kušati nakon 5 minuta da vidite jesu li gotove. Tijesto mora biti kuhano, ali ne i prekuhano, zato je najbolje da ga probate.
Nakon što su tačke gotove uzmite posudu, u nju stavite maslac da se zagrije. Kada je maslac rastopljen, dodajte mrvice i zapecite ih.
Prelijte ih preko tački. Nemojte ih miješati, nego stavite poklopac na posudu i cijelu posudu protresite da se mrvice rasporede po cijelim tačkama. Posipajte šećerom u prahu.
DODATNO:
U tijesto možete dodati 2-3 zgnječena krumpira.
Osim s mrvicama preprženima na maslacu, tačke možete preliti s malo pekmeza kojeg ste rastopili u mikrovalnoj ili na laganoj vatri. Isto tako uz njih možete poslužiti vrhnje ili jogurt.