Marokanske palačinke

Vrijeme pripremePriprema
1h 5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 8min
KompliciranostTežina
Cijena
Marokanske palačinke by Shutterstock Shutterstock
Marokanske palačinke by Shutterstock Shutterstock
Marokanske palačinke by Shutterstock Shutterstock

Palačinke s tisuću rupica - Baghrir, podrijetlom su iz Maroka i Alžira, a poslužuju se najčešće za doručak.

Sastojci

Broj porcija
5
250 gpšeničnog grisa (krupice)
100 gglatkog brašna
1 žlicasuhog kvasca
1 žličicapraška za pecivo
1 žlicašećera
500 mltople vode
sol

Priprema

1Pomiješajte suhe sastojke

Pomiješajte gris, brašno, prašak za pecivo, kvasac i šećer, prebacite ih u blender.


2Prelijte vodom, blendajte

Suhe sastojke prelijte toplom vodom i mutite 5 minuta. Dobivenu smjesu izlijte u posudu, pokrijte i ostavite 60 minuta.


3Ispecite palačinke

Tavu premažite maslacem, ulijte zaimačom malo smjese, pecite na laganoj vatri 2-3 minute.


Palačinka je pečena kad je površina suha i spužvasta, pecite je samo s jedne strane.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.